Redigerte modeller?


Jeg har fått noen emailer om jenter som sliter med forskjellige problemer. De lurer på om jeg kan skrive litt om problemene deres og se om noen andre jenter har opplevd eller opplever samme ting.

Det er jo forskjeller på hvordan folk har det inni seg. Noen har så store problemer som gjør personene til syke og noen har så store problemer at de begår selvmord eller gjør noe vannvittig dumt.

Jeg har selv opplevd at ett søskenbarn har begått selvmord og det ikke like enkelt til tider. Bare det å tenke på det gjør at jeg får frysninger på ryggen. Nå er det ett år siden i februar at dette skjedde og jeg hadde ikke reagert stort om han hadde komt opp trappene på besøk. Følelsen gjør at det så utrolig uvirkelig. Så vondt.

Det jeg har mest lyst å gjøre er å spole tilbake å prøve å omgjør tankene hans til at han ikke skal gjør det eller i det hele tatt gjør det. For bare det at du tenker på å ta selvmord eller begår det er du syk. Og det er ikke en sykdom som kan helbredes av medisiner, men det er noe som må bearbeides og snakket om med en person du stoler på eller psykolog eller lignende.

Jeg har hatt forskjellige problemer med meg selv oppi gjennom årene som har gått, og har det enda. Selv om mange gutter og jenter forteller meg at jeg har fint utsende og er en kjekk jente, så klarer ikke hode mitt å tro på det. Jeg føler jeg ser noe som ikke andre ser når de ser/tenker på meg. Når jeg ser meg selv i speilet så ser jeg noe som jeg ikke vil se dager etterpå eller for den slags skyld, årene etterpå. Jeg synes jeg selv er feit og jeg sammenligner meg hele tiden med de jentene jeg synes er pene eller jenter som jeg tror at gutter synes er perfekte.
Når jeg snakker om jenter som jeg tror gutter synes er perfekte snakker jeg om jenter som er på forsider i blader og inni magasiner osv. På de ser du ikke noe fett i sidene, pushup-bh'er, perfekt hår, perfekt kropp og perfekt ditt og datt. Det som er utrolig dumt med det er at bladene får alle jenter til å tro at de er ekte, at det eneste en jente kan gjør for å bli sånn er å slanke seg flere kilo. Men hør her jenter (!), JENTER SOM ER I BLADER OG MAGASINER ER FAKE! Jeg sier ikke det for å prøve å lure dere, men det er bladet som lurer dere. Bilder som er tatt på photoshooter etc.. er redigerte og klippet på. De er ikke ekte. Og selv om du synes at du selv har noen ekstra kilo er det ikke nødvendigvis sant. For folk rundt deg liker deg som du er, og ikke den personen du vil bli. Du er deg selv, og selv om ingen er perfekte, så er på en måte alle mennesker perfekte på sin måte, så STÅ IMOT OG IKKE LA DEG LURE :)!

Én kommentar

odabe

10.jan.2010 kl.19:49

jeg har sånn at man kan bli linket på bloggen. meld deg på :D

Skriv en ny kommentar

Frisk og rask

Frisk og rask

15, Oslo

Jeg gir deg tips om sminke, mat, trening...osv Alt en jente tenker på! Har du lyst til å gå ned i vekt eller stramme opp litt, kommer jeg også til å skrive innlegg her og der om tips :) Jeg skriver mer om dere kommenterer så vær så snill, KOMMENTER folkens <3

Kategorier

Arkiv

hits